Døråpner til ping

Etter mye frustrasjon ble det bestemt at vi trengte en løsning så alle medlemmene kunne komme seg inn til PING-kontoret. Carl innså allerede i april 2004 at løsningen måtte innebære en CD-spiller, men ble bare møtt av hånlatter.

I september, samme år, var det etter hvert flere som falt for ideen, og Håvard satte igang med planlegging av første versjon.

Handleliste versjon 1

  • Ett stykk Quad Spin CD-ROM fra Creative
  • Et par transistorer
  • Ett Rele
  • En neve motstander
  • En tykk, isolert ledningsstump med kraftige kobberledere
  • Samt div. annet fjas.

En kobberleder ble trukket ut av ledningsstumpen, og den ble festet rundt låsvrideren på døren. I den andre enden festet man en hyssing, slik at motoren skulle få lavere belastning (etter “kraft ganger arm”-prinsippet). Tuppen av armen består av en enkelt leder, en ide stjålet Jordan Click Tannbørste.

Den første utgaven manglet en viktig funksjon - døren låste ikke seg selv etter den ble åpnet. Armen måtte senkes manuelt, og det oppstod følgelig et akutt behov for en andre-generasjons døråpner! Håvard kludret ned en koblingsskisse for 2000-utgaven, samtidig holdt Ståle på å le seg ihjel, og mente at ikke noe kunne lages fra den tegningen. Den nye utgaven hadde mulighet for å låse opp og igjen døren, samt en sensor for om døren var åpnet. 1 2

Versjon 2

Etter nesten 1-2år med forrige versjon fant noen på en god ide å “låne” en elektronisk lås med innebygget sensor og låsemekanikk fra Informatikk bygget. Rettere bestemt Geir. Han mente imidlertid at den lå i en søppeldunk, men det finnes folk som tviler på det utsagnet. Anyways ny versjon er oppe og montert. 1 2 3 4 5 6

Dette inkluderte:

  1. nytt kretskort (som igjen ble designet og etset av Gus (Cato deltok også)).
  2. En natts arbeid for å fikse litt på dørkarmen hvor det måtte være plass til en magnet bak beslaget i dørkarmen. Verktøy for oppgaven bestod av 1.stk smørekniv (lånt fra Bio-kantinen) og en gaffel.
  3. Enormt mye plundring og en lang to dagers diskusjon om hvordan i allverden vi skulle få plassert en elektronisk lås i en dør som ikke var laget for dette (Det var på et tidspunkt vurdert å bestille orginal beslag fra selskapet til den elektroniske låsen).
  4. Den vise og etterpåkloke mortehu kom igang med en design som i midlertid fikset begge problemene. Nemlig at lednigene kunne få lov til å stikke ut gjennom beslaget på innsiden og ha en liten bryter slik at man kan låse opp døren fra denne siden (praktisk hvis du låser døren fra innsiden og har lyst til å komme deg ut)

Versjon 3

 
dorapneren.txt · Last modified: 2009/10/15 11:24 by larsod
 
Wiki Syntax